Tomažin
Top

Naša priča

Tradicija od preko 30 godina...

Obrt Tomažin zpo osnovan je 1982. godine. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja, pakiranje i distribucija konzumnih jaja. Osnivači su Miljenko i Irenka Brajković, a ime tvrtke proizlazi iz lokalnog nadimka jer se spomenuta obitelj Brajković na širem području od lokalnih mještana od povijesti nazivala Tomažin. Proizvodni pogoni i pakirnica smješteni su u Veloj Trabi nedaleko Pazina (7km) gdje je i sjedište tvrtke.

Od prvotnih nekoliko stotina kokoši nesilica, postupno se godinama ulagalo u povećavanje kapaciteta, da bi se 2009. godine investicijom u potpuno novi proizvodni pogon povećao kapacitet i omogućilo optimalne uvijete za koke.
Novom investicijom 2020. godine izgradila se nova farma za slobodan uzgoj gdje koke imaju slobodan izlaz iz farme, slobodno se kreću i jedu samoniklo bilje koje pronalaze u prirodnom okruženju.

Farme zadovoljavaju najviše EU standarde, automatizirano postrojenje brine o količini vode u sustavu, razini svjetlosti, količini vlage i temperature u pogonu, a u realnom se vremenu dobiva i povratna informacija putem računala ako neki od vitalnih procesa u sustavu prekine svoj rad. Također, uvođenjem HACCP sustava unaprijeđena je briga o kvaliteti i sigurnosti proizvoda.

Pakiranje proizvoda vrši se u specijalno opremljenom pakirnom centru koji je opremljen i najmodernijom hladnjačom u kojoj se skladište proizvodi.

Proizvodi se plasiraju svakodnevno na području Istre i Kvarnera u hotele, vrtiće, škole, slastičarne, pekarne, domove za umirovljenike, markete, supermarkete, restorane…. Tradicijom dužom od 38 godina, kvalitetom i pouzdanošću nastojimo pridobiti nove i zadržati postojeće kupce koji nam već godinama iskazuju svoje povjerenje. Baš zbog toga se naš uloženi trud, upornost i ljubav prema ovom poslu na kraju isplate.

Tomažin ZPO